Što raditi u Poreču

Što raditi u Poreču

What to do while visiting Porec

Poreč je šarmantan obalni gradić smješten u Istri u Hrvatskoj. Poznat po svojoj bogatoj kulturnoj baštini i zadivljujućim prirodnim krajolicima, Poreč je popularno odredište za turiste iz cijelog svijeta. Jedan od najboljih načina za istraživanje regije je veslanje na dasci (SUP), koje posjetiteljima omogućuje uživanje u kristalno čistom moru i slikovitoj obali. Ovdje su neka od najboljih mjesta za posjetiti u roku od nekoliko sati s najmom SUP-a u Poreču.

 

Sv. Otok Nikola

Smješten samo nekoliko stotina metara od Poreča, Sv. Otok Nikola popularno je odredište za veslanje na dasci stojeći. Otok je dom nekoliko skrovitih uvala i plaža koje su savršene za kupanje, sunčanje i istraživanje. Posjetitelji mogu unajmiti SUP i veslati oko otoka, zaustavljajući se na različitim plažama usput.

 

Vrsar

Vrsar je šarmantan gradić smješten samo 10 kilometara južno od Poreča. Grad je poznat po slikovitom starom gradu koji se smjestio na brežuljku s pogledom na more. Posjetitelji mogu veslati oko vrsarskog arhipelaga koji se sastoji od 18 malih otoka i otočića, od kojih svaki ima svoju jedinstvenu ljepotu.

 

Limski zaljev

Limski zaljev prekrasan je zaljev nalik fjordu koji se nalazi 20-ak kilometara južno od Poreča. Zaljev je okružen visokim liticama i dom je nekih od najboljih ribljih restorana u regiji. Posjetitelji mogu veslati duž zaljeva i usput istraživati skrivene uvale i plaže.

 

Rovinj

Rovinj je jedan od najslikovitijih gradova u Hrvatskoj, smješten oko 35 kilometara južno od Poreča. Grad je poznat po šarenim zgradama, krivudavim popločanim ulicama i prekrasnim pogledima na Jadransko more. Posjetitelji mogu veslati oko rovinjskog arhipelaga koji se sastoji od 14 otoka i otočića.

 

Nacionalni park Brijuni

Brijuni Nacionalni park je skupina od 14 otoka smještenih uz obalu Istre, oko 40 kilometara južno od Poreča. Otoci su dom širokog spektra flore i faune, kao i povijesnih znamenitosti poput rimskih ruševina i safari parka. Posjetitelji mogu unajmiti SUP i veslati oko otoka, zaustavljajući se kako bi istražili plaže i uvale duž puta.

 

Zaključak, Poreč je fantastična baza za istraživanje zadivljujućeg prirodne krajolike i bogatu kulturnu baštinu Istre. Sa svojim kristalno čistim morem i slikovitom obalom, veslanje na dasci stojeći je fantastičan način za istraživanje regije. Bilo da tražite skrovite uvale i plaže, slikovite gradove ili zadivljujuće parkove prirode, postoji mnogo mjesta koja možete posjetiti u roku od nekoliko sati uz najam SUP-a iz Poreča.